V pondělí 10. 10. 2016 v naší škole odstartoval mezinárodní projekt Edison, na kterém spolupracujeme se společností AIESEC Olomouc. Projekt bude trvat celý týden a je zaměřen na mezikulturní vzdělávání na základních školách. V pondělí  jsme v naší škole přivítali stážisty z 5 zemí ( Egypt, Jordánsko, Irán, Gruzie a Albánie ). Již první den projektu se žáci dozvěděli mnoho zajímavého o zmíněných zemích a zejména si procvičili svoji angličtinu. Udělalo mi velkou radost, že se děti nebály a konverzovaly, ptaly se na různé věci.

Předpokládaný program na celý týden:

Pondělí:       Prezentace dětí – ČR

Prezentace stážistů o svých zemích

Úterý:           Téma dne bude umění. Žáci stážistům zazpívají písničky, naučí mazurku, zahrají pohádku, představí osobnosti hudebního i výtvarného umění.

Podobně stážisti budou učit naše děti ( říkanka, tanec ). Úterý zakončí společným obrazem a tancem.

Středa:         Téma dne bude sport, a proto si uspořádáme v Bystročicích olympiádu.

Čtvrtek:        Téma dne bude národní jídlo. Budeme vařit. Stážisti uvaří svoje národní jídlo. My se pustíme do přípravy dýňové polévky a chleba. Od 14:00 do 17:00 hod. Vás srdečně zveme do školy na prezentaci všech zemí ( včetně ČR ), které se projektu zúčastnily. Přijďte ochutnat dýňovou polévku, kterou budeme vařit na školním dvoře. Jste srdečně zváni, dozvíte se spoustu zajímavostí a procvičíte svoji angličtinu.

Pátek:           Společný výlet do okolí.